In het kort is er bij een seksverslaving sprake van een obsessieve beleving van seksualiteit. Er zijn verschillende manieren waarop deze verslaving zich kan uiten, zoals het bekijken van porno, voyeurisme, excessief fantaseren, telefoonseks en bezoeken aan prostituees. Daarnaast lopen de seksuele verlangens uiteen van normaal tot extreem.
Heb jij met een seksverslaving en beheerst dit steeds meer je leven? Schaam je alsjeblieft niet om de hulp te zoeken die je nodig hebt. Bij White River Recovery kun je terecht voor een intensief traject om grip te krijgen op je verslaving en zo ook op de rest van je leven.
Een seksverslaving wordt ook wel hechtings- of intimiteitsstoornis genoemd. Het heeft namelijk vaak niets met seks te maken, maar juist meer met gebrek aan intimiteit. Seks wordt hierbij vaak gebruikt als uitvlucht van de realiteit, bijvoorbeeld wanneer negatieve gevoelens te heftig worden.
De hunkering naar het hebben van seks (of andere uitingsvormen) wordt daardoor een steeds grotere obsessie. Wordt deze obsessie te groot, dan heeft dit destructieve gevolgen voor het gezinsleven, werk/studie en het zelfbeeld.
In onze samenleving is seks erg zichtbaar en, ook in extreme vormen, vaak geaccepteerd. Het kan daardoor lastig zijn om iemand met een hoog libido te onderscheiden van iemand met een seksverslaving. Bovendien heeft niet iedereen met een grote behoefte aan seks te maken met een verslaving. Of iemand verslaafd is, is onder meer afhankelijk van iemands persoonlijke geschiedenis, gevoel van eigenwaarde en verslavingsgevoeligheid. Er zijn echter wel een paar patronen in gedrag waar op gelet kan worden:
Iemand die kampt met een seksverslaving, kan zich gegeneerd of emotioneel verdoofd voelen. Dit wil zeggen dat vervelende emoties niet meer direct worden opgemerkt, maar leiden tot een behoefte naar seksuele handelingen. Iemand die verslaafd is ervaart daarover vaak gevoelens van schaamte en schuld en plaatst zichzelf daarom in een isolement. Langzaam gaat het contact met de partner, familie en vrienden verloren. Wordt er geld uitgegeven om aan de behoeftes te voorzien, dan kunnen er op termijn ook financiële problemen ontstaan.
De eerste stap in jouw weg naar herstel, is het erkennen dat je een verslaving hebt. Vanuit die gedachte kun je gaan werken aan een gezonder leven. White River is een gespecialiseerde afkickkliniek in Zuid Afrika met effectieve programma’s voor het behandelen van onder andere alcohol-, drugs– en gedragsverslavingen.
Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.