Dagstructuur verslavingszorg: waarom ritme helpt bij herstel

Verslaving is vaak chaos. Dagen vervloeien, nachten worden dagen, structuur verdwijnt. Veel mensen die herstellen van een verslaving geven aan dat ze het moeilijk vinden om weer grip te krijgen op hun leven. Toch is er één element dat steeds terugkomt als sleutel tot herstel: een duidelijke dagstructuur binnen de verslavingszorg. Een vast ritme zorgt voor rust, voorspelbaarheid en houvast.

Lees Meer

Holistische verslavingszorg: wat het is en hoe het helpt

Je wilt af van je verslaving, maar praten alleen helpt niet genoeg. Je voelt dat er méér nodig is: rust in je hoofd, een sterker lijf, structuur, zingeving. Steeds meer mensen kiezen daarom voor holistische verslavingszorg: een aanpak die niet alleen je gedrag behandelt, maar ook je lichaam, emoties en omgeving meeneemt in het herstelproces.

Lees Meer

Sport en verslavingsherstel: waarom bewegen je helpt bij het herstel

Bewegen is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt als je midden in een verslaving zit. Toch blijkt lichaamsbeweging een verrassend krachtige rol te spelen in herstel. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Sport is geen wondermiddel, maar wel een stevige bouwsteen binnen een duurzaam herstelproces.

Lees Meer

Wat gebeurt er in een afkickkliniek? Een kijkje binnenin

Een opname in een afkickkliniek roept vaak veel vragen op. Wat gebeurt er precies op zo’n plek? Hoe ziet het dagelijks leven eruit? En wat maakt zo’n verblijf nu echt waardevol voor herstel?

Lees Meer

Van intake tot nazorg: hoe een goede afkickkliniek met je meegroeit

Voor veel mensen klinkt het spannend: een langdurige opname in een verslavingskliniek. Intern afkicken betekent tijdelijk je leven op pauze zetten, weg uit je vertrouwde omgeving. Dat roept vragen op. Tegelijkertijd is het voor veel mensen juist de stap die alles in beweging zet.

Lees Meer

Wat houdt intern afkicken precies in?

Voor veel mensen klinkt het spannend: een langdurige opname in een verslavingskliniek. Intern afkicken betekent tijdelijk je leven op pauze zetten, weg uit je vertrouwde omgeving. Dat roept vragen op. Tegelijkertijd is het voor veel mensen juist de stap die alles in beweging zet.

Lees Meer

Waarom intensieve verslavingszorg blijvend verschil maakt

Veel mensen die hulp zoeken bij een verslaving, starten vol hoop: een paar weken in een kliniek, even detoxen, en dan door. Maar vaak blijkt dat niet genoeg. Verslaving zit dieper en raakt meer dan alleen het middelengebruik. Intensieve verslavingszorg is dan nodig: zorg die tijd, aandacht en begeleiding biedt op meerdere levensgebieden.

Lees Meer

GHB problematiek: de gevolgen van gebruik

In de laatste jaren is er steeds meer bezorgdheid over de schadelijke effecten van GHB (gamma-hydroxybutyraat), een drug die in toenemende mate in het nieuws verschijnt. Van documentaires tot nieuwsartikelen, de gevaren van GHB worden breed besproken. Wat voor sommige nog een onbekende of onderbelichte drug lijkt, is voor anderen een dagelijkse strijd geworden.

Lees Meer

Is 3MMC verslavend?

Hier kunnen wij snel antwoord opgeven: ja 3MMC is zeer verslavend. De laatste jaren maakt 3-MMC, ook bekend als “Poes,” een opmars als populaire designerdrug, vooral onder jongeren.

Lees Meer

Help mijn dierbare is verslaafd

Help mijn dierbare is verslaafd, wat nu? Wanneer iemand dierbaars in jouw leven te kampen heeft met een verslaving, is dat zowel voor de persoon in kwestie als de omgeving een zware tijd. Iemand die verslaafd is, gedraagt zich niet als zichzelf en hierdoor kunnen er relaties opbreken. Machteloosheid, frustratie en verdriet zijn veelvoorkomende emoties bij naasten van iemand met een verslaving.

Lees Meer
1 2 3 4