Afkicken van alcohol kan een uitdagende maar levensveranderende reis zijn. Wanneer je hebt besloten dat je wilt stoppen krijg je eerst te maken met uitdagende aspecten, waaronder de afkickverschijnselen van alcohol. Deze symptomen kunnen variëren in intensiteit en duur. Het is belangrijk dat je begrijpt dat de symptomen kunnen opspelen, maar dat het een proces is waar je eenmaal door heen moet komen. Hier over na denken en het proberen te begrijpen gaat je helpen in het afkickproces.
Afkickverschijnselen van alcohol zijn de reacties van het lichaam wanneer je stopt met drinken na een periode van verslaving of overmatig gebruik. Deze symptomen variëren van mild tot ernstig. De ernst van de afkickverschijnselen kunnen afhangen van verschillende factoren. Waaronder de duur, frequentie van alcoholgebruik, genetische aanleg, leeftijd, gezondheid en of er eerdere afkickpogingen zijn geweest.
Veel voorkomende afkickverschijnselen
Milde symptomen:
1. Trillingen: Trillingen in de handen 2. Angst en nervositeit: Gevoel van angst en onrust 3. Misselijkheid en overgeven: Onaangename maagklachten en braken 4. Hoofdpijn: Erge pijn voelen in je hoofd
Ernstige symptomen:
1. Delirium Tremens: Verwardheid, hallucinaties, hevig transpireren en een hoge hartslag. 2. Toevallen: Ongecontroleerde spierbewegingen
Het belang van professionele begeleiding
De afkickverschijnselen van alcohol kunnen als zwaar ervaren worden, vooral als je ernstig verslaafd bent geweest. Het is daarom van belang om deze fase van herstel onder toezicht van professionele zorgverleners te doorlopen. White River Recovery beschikt over verschillende hulpverleners zoals, psychiater, adviserende psychologen, klinische psychologen, verslavingsbegeleiders, maatschappelijk werkers, kunstzinnige therapeuten, paardentherapeuten, 24 uur per dag professionele verpleging en een geestelijk adviseur.
Het pad naar herstel
Herstellen van een alcoholverslaving is een proces dat tijd, toewijding en ondersteuning vereist. Je aanmelden voor een afkickkliniek zorgt ervoor dat je in een veilig omgeving terecht komt. Door middel van verschillende therapieën, counseling, medische ondersteuning krijg je de hulp die nodig is om het pad naar herstel te kunnen bewandelen.
Aarzel niet om hulp te zoeken voor je verslaving. Erkennen dat je een verslaafd bent is de eerste stap. De tweede stap gaat zijn dat je je aan gaat melden voor een afkickkliniek. Durf de stap te zetten naar een leven waarin geen verslaving voor komt.
Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.